Am întrebat 10 turiști ce își doresc de la o aplicație de transport public

Tranzy
3 min readApr 23, 2021

--

2020 ne-a făcut să ne dorim să călătorim mai mult decât o făceam înainte. Pentru că a da România pe alte țări nu mai este o variantă atât de la îndemână în contextul pandemic, ne-am întors atenția către destinațiile din țărișoara noastră.

Orice călător știe că înainte de a pleca la drum trebuie să-și pună 3 întrebări esențiale: Unde mă cazez? Ce mănânc? Cum mă deplasez rapid și ieftin? Mobilitatea turiștilor este un aspect important pe care trebuie să îl aibă în vedere autoritățile când pun orașul la cale, mai ales dacă se vrea ca acesta să fie un oraș turistic. Am întrebat 10 prieteni care nu stau locului ce își doresc de la o aplicație de transport public atunci când sunt turiști într-un oraș străin. Au răspuns așa:

1. Să știu exact în cât timp ajunge autobuzul.

2. Îmi doresc să am harta la un tap-tap distanță și să nu mă mai chinui cu hărțile de împachetat. Mă bate treaba asta.

3. Vreau să pot să-mi iau bilete direct din aplicație, fără să mă plimb jumătate de oraș după un tonomat sau dispecerat.

4. Ar fi bine să avem acces la orare corecte, actualizate, pentru a ne planifica deplasările.

5. Mi-ar plăcea să fiu ghidat spre cele mai apropiate stații.

6. O interfață user-friendly, mai ales pentru bunica mea, care, de când s-a pensionat, nu stă locului. Mă mai sună când se rătăcește să o ajut cu hărțile.

7. Aș vrea să văd de unde pot închiria biciclete sau trotinete.

8. Să știu cam cât timp durează o cursă.

9. Ar fi utile niște informații referitoare la poziționarea toaletelor publice. Este o problemă reală pentru turiști și nu numai.

10. Să aibă integrate obiective turistice și să te informeze când ești în apropierea unui astfel de punct de interes.

Planificarea este cuvântul cheie din viziunea noastră și din vocabularul oricărui turist responsabil cu timpul, banii și energia lui. Nu e nimic mai incomod decât să pierzi timpul în trafic atunci când călătorești, să te rătăcești ori să cheltui aiurea din banii de chef și suveniruri. Dacă te-ai hotărât să vii la Iași sau la Cluj, răsuflă ușurat, fiindcă ai ghidul tău de călătorie urbană direct pe smartphone, ca să-ți facă viața de turist ușoară. We’re constantly improving it, astfel încât să devină indispensabil tuturor celor care îl descoperă. Rămâi pe aproape să vezi unde ne duce călătoria noastră. Cine știe, poate în orașe pe care abia așteptai să le descoperi. :)

--

--

Tranzy

Platformă de tip PaaS (Platform as a Service) dezvoltată pentru eficientizarea și digitalizarea transportului public din Romȃnia. www.tranzy.ro